søndag 25. september 2011

litt tradisjonelt.

Helligdagen (fredag) jeg var hos lokalkontakten min var en buddhistisk merkedag, og for japanere som er litt religiøse er det tradisjon å spise noe som er en slags halvferdig mocchi med anko på utsiden istedenfor inni. Iijima-familien (Iijima er etternavnet til lokalkontakten min) brydde seg ikke mye, men for å være snille mot  bestemoren dro vi en tur innom og var litt buddhister. Hunserverte oss et helt måltid selv om vi forklarte at vi nettopp hadde spist lunsj, snakket i ett sett og er visst en ganske sta og irriterende dame ifølge Iijima-san. 


Mye i huset var veldig kostbart, denne figuren er skjært ut fra et tre uten at noen deler var tatt fra hverandre.

Dette er en del av en trestamme, og den var utrolig stor. Sikkert en og en halv meter i diameter, og ikke billig.


 Kommer til å savne anko og mocchi og alt lignende når jeg drar hjem, men det er (heldigvis) lett å lage. 


AFS har bedt oss lage en plakat på et ark de ga oss (som nesten ikke tåler noen ting og er ekstremt stort) om hva vi liker med Japan, eller noe om hjemlandet vårt eller egentlig hva som helst. Vet ikke helt hva de er ute etter, men så langt virker det som om det meste er greit. Velkomsttalen jeg holdt for et par uker siden skulle egentlig vare åtte minutter, men min var på fire og gutten fra Sveits brukte under ett. Ingen sa noe og var egentlig imponert bare fordi vi sa "konnichiwa" og ikke "hello". Tror ikke det er noe å bekymre seg over, med andre ord.

(Hei Oda :3 Jeg hadde ikke studert mye japansk før jeg kom hit, bare plukket opp litt ting her og der og lært meg kana. Om du skal være i Japan et helt (utvekslings)år trenger du ikke stress-pugge før du drar, bare lær deg litt ting innimellom når du har lyst :3 Det er fint å kunne lese kana og kunne litt enkle fraser i starten, men ikke bekymre deg om ikke du kan mye. Noen av utvekslingsstudentene jeg møtte i Tokyo kunne nesten ingenting, noen kunne ganske mye, men flesteparten hadde nok bare basic kunnskaper og ikke så mye mer. Som sagt, lær det du har lyst til å lære når du vil, resten klarer du fint i Japan.) 


Følg min blogg med bloglovin

1 kommentar: